Първо заседание на новото редовно правителство с премиер Кирил Петков се проведе

...
Първо заседание на новото редовно правителство с премиер Кирил Петков се проведе
Коментари Харесай

Новият кабинет ще опита да парира КЕВР за поскъпване на тока и парното

Първо заседание на новото постоянно държавно управление с министър председател Кирил Петков се организира във вторник (14 декември). На него кабинетът прие структурните промени в състава на Министерския съвет и основаването на нови министерства, защото в състава му има петима вицепремиери, а едно от основните министерства се разделя на две – Министерство на стопанската система и промишлеността и Министерство на нововъведенията и растежа. Създава се и Министерство на електронното ръководство.

„ Първата и съществена задача е да обсъдим последствията от наводненията. Две области са най-пострадали – Благоевград и Смолян. Пострадали са мостове. Още на следващия ден привикваме регионалните шефове на тези две области, ще поканим и този от област Кърджали. Заедно с Министерство на околната среда и водите и Министерство на вътрешните работи ще обсъдим този проблем. Това ни е първи приоритет ", разгласи министър председателят Кирил Петков при започване на държавното съвещание.

" Втората точка – имунизацията да стане приоритет. Още през днешния ден ще направя заповед за тази постройка, ще дискутираме и за останалите министерства. Едновременно с това всеки от вас да показа първите си усещания ", обърна се той към министрите.

Сред останалите най-належащи решения са овладяване на по-високите цени на тока и реформиране на правосъдната система.

На брифинг в държавната постройка Кирил Петков разгласи, че кабинетът ще направи опит да блокира предлагането на Комисията за енергийно и водно контролиране за повишаване на тока и парното от 1 януари.

" В най-спешен порядък би трябвало да обсъдим предлагането на КЕВР за покачване на цените. Дали сме си 24 часа да създадем разбор какво тъкмо е предлагането, за какво бе направено в първия ден на държавното управление и да начертаем ограничения, с които да избегнем това повишаване ", изясни министър председателят Петков. 

По думите му е разискван и фокусът върху зеления документ, администрацията и имунизациите.

" До четвъртък ще създадем юридически разбор по какъв начин тъкмо да въведем сходна мярка. Както дадох обещание първата стъпка ще бъде на равнище Министерски съвет. След това ще погледнем по какъв начин този образец може да бъде публикуван из цялата държавна администрация. Въпросът е да го създадем оптимално дейно и в границите на закона, тъй че резултатите да бъдат действителни и положителни, а не да изпадаме в правни разногласия ", изясни Кирил Петков. 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР